Maanantai 27.3. - vaarantuuko vetytavote

 

Vaarantuuko vetytavote ja tavote hiilineutraaliuudesta? Lisää tästä kohta. 

Ensin muihin aiheisiin, nimittäin vaalijärjestelyihin. Suomessa ek-vaaleissa on tällä hetkellä 13 vaalipiiriä, joista valitaan väkilukuun suhteutettuna 200 kansanedustajaa. Musta sitä vois uudistaa, koska Suomessa on kummiskin vaan 5,5M ihmistä, jotka jakaantuu semi epätasaisesti ja ne tulee vielä jakautumaan epätasasemmin. Vaaleissa kummiskin on kyse koko maan asioista. Musta siis vaalipiirit on jo vanhentunu, koska usein ehdokkaita kiinnostaa koko maan asiat. Jos vaalipiirejä uudistetaan niin, et ihmiset saa äänestää myös vaalipiirin ulkopuolelta, vaaleista tulis kiinnostavammat. Siis ajan sitä, et ihmiset sais äänestää niitä kiinnostavia ehdokkaita.

Siis edelleen eduskuntaan ei sais tulla ihmisiä pelkästään kehä 3:sen sisäpuolelta. Eli säilytetään vaikka nykyiset kiintiöt. Näin ehkä myös nuoret löytää ehdokkaita. Tarkotan sitä, et jos mä äänestän esim Hjallis Harkimoo tai Sanna Marinia (en äänestä, mut tää on esimerkki), joku toinen esim Keski-Suomesta tai Pirkanmaalta voi äänestää esim Joel Elmacia, Sebastian Tynkkystä tai Pasi Viherahoo ja näin saadaan sekä vanhoja että nuoria eduskuntaan. 

Otetaas katsaus sähkön tuotantoon ja kulutukseen. Tuli mullekin tuo nettovienti (381MW) yllätyksenä. No, jotenkin arvelin, mut että 11kMW tuotetaan. 

Tuotantotyypeittäin tuotanto jakaantuu 
Pörssisähkö maksaa, ootas nyt, 4,7c/kWh. 

Sitten siitä, eli vaarantuuko Suomen vetysuurvalta tavote? EU:n energiansäästötavoitteen tarkotus on leikattava EU maiden energiankulutusta jopa 11,7%. Vertailukohteena on kulutus vuonna 20. Kulutusta on siis leikattava yli 11 prosenttia vuoteen -30 mennessä - myös Suomen, jossa sähköö kuluu talvella lämmitykseen, vaikka Suomi on jo melkein sähkön nettoviejämaa. Lisäksi tavote uhkaa jopa romuttaa Euroopan kunnianhimoisimman ilmastotavotteen, joka on Suomen 2035. Vihreä siirtymä kasvattaa sähkönkulutusta. 

Tää ei oo mustakaan oikein. Kehotan kaikkia äänioikeutettuja ens vuoden EU vaaleissa uurnille. Äänestetään tolkkua sinnekin. Jos tavotteemme on -35, niin me tarvitaan siihen myös omaa päätäntävaltaa sähköstä ja muusta energiasta, ennen kun joku toinen jäsenmaa vie meidän idean.

Akaalla, tiellä 9 on tapahtunu kello 20.53 kaksnollakakkonen.

Sotkamossa on tapahtunu klo 20.17 neljäkasikolmonen, mutta ketään ei löydetty.
Sitten muihin aiheisiin. Lukuisissa, etenkin taantuvissa Itä ja Kaakkois-Suomen kunnissa tarvitaan jopa 7,1k työperäistä maahanmuuttajaa. Seuraavaksi eniten maahanmuuttoo tarvitaan Savonlinnassa. Top kolmeen mahtuu myös Varsinais-Suomen Salo. Varkaus tarvii noin 2,9k työperäistä maahanmuuttajaa pelkästään paikkaamaan työvoimapulaa. 85% Suomen kunnista tarvii lisää työperäistä maahanmuuttoo. 






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Leiri 7.-10.10. - järjestötoimintaa vapaapäivinä, leireilyä sekä Varkauden pelastusasema muuttaa

Syyslomaviikko 14.-20.10. - kaikkee mahollista

Operatiiviset tunnukset